Twee markthallen naast elkaar in Fouras

De gemeente Fouras ligt aan de monding van de rivier de Charente in het departement Charente-Maritime (17) binnen de regio Nouvelle-Aquitaine, helemaal westelijk dus langsheen de Atlantische Oceaan. Met enkele zandstranden valt het dan ook niet te verwonderen dat er wat toeristen ronddwalen. Behalve een bezoekje aan de vele forten in de buurt, kunnen ze ook hun hart ophalen aan kuieren doorheen de twee markthallen van de gemeente.

De eerste is een markthall waarin algemene voedingswaren worden verkocht zoals vlees, groenten, fruit, kaas, … Iets eten of drinken kan er ook. Wat echter niet mogelijk is, is het aanschaffen van vis. Dat is immers voorbehouden voor de tweede markthal op hetzelfde plein.

Er lopen wel enkele toeristen rond, en daar is door enkele standen al op ingespeeld door kleine zaken zoals confituur en allerlei andere bio-potjes te verkopen die als geschenk of souvenir meegenomen kunnen worden, maar het is niet zo dat het een storend effect heeft.

Weer buitengekomen, begeven we ons naar de andere markthall waarin alleen vis en schelpdieren worden verkocht, een bijzondere ervaring.

Je kan er op zoek gaan naar de vangsten van de voorbije nacht. Verser wordt het niet.

Aan de voorzijde van de vishall is er een overdekt terras. Dat wordt gebruikt door de Bar Le Maritime aan de overkant van de straat. Je kan er iets drinken en eten. Speciaal is, dat, wanneer je oesters of vis bestelt, de waard je enkele plastic bakjes geeft en je vraagt de oesters en de vis zelf te gaan kiezen in de vismarkt. Terwijl je naderhand de oesters opslurpt, wordt de gekozen vis vakkundig klaargemaakt in de bar. Zalig toch?

Wanneer je nog even naar de strandlijn loopt, zie je, helemaal in de verte, in het water, in het midden tussen de eilanden Aix en Oleron, Fort Boyard de kop opsteken. Naar het schijnt staan TV-ploegen zich te verdringen om daar spelprogramma’s op te nemen. Het fort is niet te bezoeken, maar je kan er wel even omheen varen.

Praktisch:

De twee overdekte markten zijn gelegen op de Place José Cando in de Rue de la Halle. Beide hallen zijn elke dag open van 8h00 tot 13h00.

Op de Place du Marché is er parkeergelegenheid. Je komt dan uit aan de achterzijde van de voedingshall.

Overdekte markten en hallen in de regio Nouvelle-Aquitaine

Lijst overdekte markten en hallen in Frankrijk

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s