De marché central van Nancy

De stad Nancy is gelegen in het departement Meurthe-et-Moselle (54) binnen de regio Grand-Est. De Meurthe stroomt er doorheen.

Nancy heeft twee overdekte markten, een kleinere (Marché d’Haussonville) waar ik niet langs geweest ben, en de grote Marché Central. Deze laatste groepeert zo’n 75 handelaars. Deze markt bestaat uit een oud en nieuwer gebouw. Het oorspronkelijke gebouw opende zijn deuren in 1852 op dezelfde plaats waar al 250 jaar een open markt aanwezig was. Dat oude gebouw heeft een U-vorm. In 1960 is op het binnenplein een bijkomende hall geplaatst. Alles loopt echter in elkaar en je kan makkelijk van de ene hall naar de andere. Vooraan, achteraan en aan de zijkanten zijn er meerdere in- en uitgangen.

De achterzijde geeft uit op de Place Charles III. Daar heb je meteen ook zicht op de Saint-Sébastien kerk. Oud en nieuw zijn verenigd op dit plein.

De gangen van de markt zijn niet ontzettend breed, maar je moet je er ook niet doorwringen. Behalve allerlei voedingsstanden met al dan niet lokale producten, zijn er ook meerdere standen waar je iets kan drinken of eten. Bij deze markt krijg ik alvast terug een gevoel van rijkelijke overvloed. Er is een heel groot aanbod en de standen nodigen uit tot kijken, experimenteren en vooral watertanden.

Een fotografische impressie.

Rijkelijke overvloed.

Praktisch:

De overdekte markt is gelegen aan de Place Henri Mengin 54000 Nancy.

De markt is open van dinsdag tot en met zaterdag van 7h00 tot 19h00. Op zondag kan je er ook terecht van 9h00 tot 13h00.

Overdekte markten in de regio Grand-Est.

Lijst overdekte markten en hallen in Frankrijk.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s