De open hall van Jargeau aan de Loire (regio Centre-Val de Loire)

Jargeau is een kleine gemeente die zich uitstrekt aan de onderzijde van de Loire. We zijn hier amper 20 km verwijderd van Orléans, de stad van Jeanne d’Arc (ook wel de maagd van Orléans genoemd). De gemeente is onderdeel van het departement Loiret (45). Het is een rustige plek waar je het vooral zal moeten hebben van wandelingen langsheen de Loire of van een uitstap naar Orléans.

Op woensdagnamiddag is er een markt onder de open metalen hall. Ik was er niet op woensdag, dus geen foto’s van het marktgebeuren deze keer, maar wel van de hall.

Deze dateert van 1884. 24 gietijzeren palen ondersteunen de dakconstructie die is opgebouwd uit een ijzeren gebinte en afgedekt met hout. Aan de bovenkant van de palen zijn metalen bogen aangebracht die meteen ook zorgen voor enige versiering. Om veel licht naar binnen te laten vallen, is het middengedeelte van het dak verhoogd.

Praktisch:

Deze hall is gelegen in de rue Gambetta 45150 Jargeau, naast het gemeentehuis en de kerk. Er is een ruime parking in de nabijheid. Kampeerders kunnen terecht in de camping langsheen de Loire. Deze ligt op wandelafstand van het centrum.

Nuttige links:

Lijst overdekte markten en hallen in Frankrijk.

Overdekte markten in de regio Centre-Val de Loire.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s