De nieuwe markthall van Aigrefeuille-d’Aunis (Nouvelle-Aquitaine)

IMG_2699-DXO copy

crop dep 17

We bevinden ons in Aigrefeuille-d’Aunis, een gemeente in het departement Charente-Martime (17) binnen de regio Nouvelle-Aquitaine. De gemeente telt iets meer dan 3.800 inwoners en er worden op meerdere plaatsen woningen bijgebouwd voor nieuwkomers.

Ik verbleef er meerdere dagen op camping La Taillée, een ideale uitvalsbasis om een gedeelte van de westkust van Frankrijk te bezoeken (La Rochelle, Rochefort, Île-de-Ré, Surgères, Fouras, …). Naast een heel vriendelijke ontvangst door de campinguitbaters, had ik ook een mooie campeerplek tussen grote, dikke bomen. Verder kwam het kleurrijke, maar gezellige campingterras goed van pas om iets te drinken of te eten.

2018-06-05 17.00.47-DXO copy2018-06-06 16.36.27-DXO copy

Toevallig kwam ik tot de ontdekking dat het dorp zelf ook over een hall beschikt. Ze ligt recht tegenover de parking van de Intermarché en de Post. De hall en de omliggende winkels staan er nog maar enkele jaren. Het geheel werd in 2013 gerealiseerd. Architect Popea stond in voor de plannen.

De markthall is van het “open” type en is opgebouwd uit metalen ronde palen die de dakstructuur ondersteunen. Aan alle zijkanten zijn er boogvormen aangebracht, en metalen lamellen die de zon moeten buiten houden, maar toch voldoende licht binnenlaten.

IMG_2702-DXO copy

Op zaterdagmorgen komen de dorpsbewoners er hun wekelijkse porties groenten, fruit, vlees, vis, charcuterie, kaas, boter, en andere voedingsproducten halen. Er is ook een bloemen- en plantenstand. Heb je nog iets te kort, dan stap je over de parking het grootwarenhuis binnen. Een foto-impressie:

IMG_2703-DXO copyIMG_2709-DXO copy

IMG_2708-DXO copyIMG_2710-DXO copy

IMG_2705-DXO copyIMG_2715-DXO copy

Er stond ook een handelaar met een kleine stand zelfgemaakte gedroogde worsten en confituren. Op onderstaande foto’s is duidelijk te zien dat ze fier zijn op hun producten.

IMG_2713-DXO copyIMG_2714-DXO copy

Dit was het resultaat van mijn aankoop.

2018-06-12 16.36.08-DXO copy

De dag dat ik er was, waren de Franse cerises vers aangevoerd. Een bord aan de ingang van de markt maakt duidelijk dat je jezelf een pleziertje mag gunnen. Of dat op een overdekte markt is of thuis, is van geen belang, en zoals op het bord staat: “een prettige dag verder”.

IMG_2716-DXO

Praktisch:

De overdekte markt is gelegen in de Passage des Halles, Aigrefeuille-d’Aunis. Er is markt op zaterdagochtend. Parkeren kan op de parking van het grootwarenhuis, of op het nabijgelegen Place de la République.

Nuttige links:

Overdekte markten in de regio Nouvelle-Aquitaine

Lijst overdekte markten en hallen in Frankrijk

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s